2022 zit er weer op en de WSCA speedkings heeft een uitslag! Iedereen heeft weer zijn leven gewaagd om zo snel mogelijk over het water te knallen, en dat is goed gelukt. Uiteraard was Jordy Vonk veruit de snelste in Aalsmeer. Gezien het snelheidsverschil hebben we nog een hoop te leren 😝 Maar er is een waardige opvolger bij de 2 seconde run, niemand minder dan zijn vader Renee Vonk. Met een snelheid van 63,99 km/u is hij de winnaar van 2022. Niet slecht voor een opa op een surfplank toch 😉. Renee is in 2022 net voor Hugo Hekkenberg geëindigd met een verschil van 0,85km/u. Als derde is Max Shytikov geëindigd. Hij is een van de grootste verassingen in 2022. Als nieuwkomer stijgt hij in de rankings en het zal mij niet verbazen als hij dit jaar de ranking gaat domineren.

De Alpha run (snelste gijp) is dit jaar gewonnen door Hugo Hekkenberg, op de voet gevolgd door Nick van der Hoorn en Rogier Hassink.

2 sec run:

  1. Renee Vonk
  2. Hugo Hekkenberg
  3. Maksym Shytikov (Max)

Alpha run:

  1. Hugo Hekkenberg
  2. Nick van der Hoorn
  3. Rogier Hassink

Bekijk hier de volledige uitslagenlijst. Overigens is het nieuwe evenement voor 2023 weer aangemaakt op GPS speedsurfing.

Een paar leuke weetjes

  • David van den Toorn heeft de snelste nautische mijl gevaren: 51,59 km/u
  • Hugo Hekkenberg heeft de snelste 500 meter gevaren: 62,22 km/u
  • David van den Toorn heeft het snelste uurgemiddelde: 42,47 km/u
  • David van den Toorn heeft het meeste aantal sessies gevaren op de Westeinder: 79 sessies