Afgelopen week van 14-22 oktober heeft het wereldkampioenschap IQFoil windsurfen plaatsgevonden in de Franse plaats Brest. WSCA lid Luuc van Opzeeland (NED 55) heeft met zijn tweede plaats de zilveren medaille veroverd. Een paar weken eerder won ook WSCA lid Jordy Vonk (NED 69) op het IFCA WK Slalom op het Griekse eiland Paros al de gouden medaille.

IQFoil
IQFoil is de nieuwe Olympische windsurfklasse waar op de Spelen in 2024 in Parijs gestreden wordt om de Olympische titel. Als voorbereiding naar de Spelen zijn er meerdere nationale en internationale wedstrijden. Ons WSCA lid Luuc van Opzeeland heeft op het wereldkampioenschap een week lang gestreden om een podiumplek. Met omstandigheden varierend van windstilte tot 50 knopen was de wedstrijd op zijn zachts gezegd een uitdaging. De strijd werd beloond met een zwaar bevochten zilveren medaille. Luuc sluit met deze wedstrijd een uiterst succesvol seizoen af nadat hij eerder dit jaar ook al de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap had gemachtigd.

IFCA Slalom
Tijdens het wereldkampioenschap Slalom op het Griekse eiland Paros heeft Jordy Vonk begin september een week lang wedstrijden afgesloten met een gouden medaille. De week begon met bijzonder weinig wind en het zag er daarom niet hoopvol uit. De laatste 3 wedstrijddagen keerde het tij echter rigoureus. Met een stevige wind wist Jordy 4 van de 7 heats winnend te eindigen, wat genoeg was voor een 1e overall positie. Jordy zijn wedstrijdseizoen is nog niet ten einde. Afgelopen weekend werd Jordy en passent ook nog even Nederlands Kampioen Slalom. Jordy wist na verschillende nationale wedstrijden dit seizoen ook in deze competitie de hoogste rang te behalen.

In de PWA wedstrijdserie staat nog een laatste wedstrjd gepland vanaf 11 november in Yokosuka in Japan. Jordy staat momenteel 10e in de internationale ranking. Er is dus nog ruimte voor verbetering van zijn positie tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.

WSCA
De Wind Surf Club Aalsmeer is trots op Luuc en Jordy die beiden de Westeinderplassen in Aalsmeer als hun thuiswater beschouwen. De kwaliteit van dit wedstrijdwaardig windsurf water heeft grote internationale talenten voort gebracht.