Lessen / training

Home/Lessen / training
Lessen / training2021-05-07T09:00:08+02:00

De doelstelling van de WSCA is om jong en oud enthousiast te maken voor de mooie windsurfsport

Hiervoor organiseert de WSCA al jaren met veel succes windsurflessen voor beginners en gevorderden. Met een team van ervaren instructeurs is er een leerzaam en uitdagend lesprogramma opgezet voor jong, oud, beginner of gevorderde.

Starters

Onze beginnerslessen richten zich voornamelijk op het hoogseizoen van de watersport (1 mei tot 1 oktober). Op de zaterdagen en zondagen tussen 10 uur en 14 uur wordt je door onze ervaren instructeurs begeleid met de beginselen van de windsurfsport.

Gevorderden

Doordeweeks hebben we voor verschillende niveaus de gevorderde trainingen. In deze trainingen ga je met een groep van rond de 10 man en vrouw het water op en wordt je getraind op je persoonlijke doelstellingen.

Bekijk ons gevarieerde aanbod ↓

Surfles voor Starters2022-02-15T22:04:13+02:00

De WSCA organiseert al jaren met veel succes windsurflessen voor starters. De doelstelling van deze lessen is om jong en oud kennis te laten maken met de mooie windsurfsport.

De lessen worden op 3 zaterdagen of zondagen gegeven en zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Na deze 3 lessen ben je in staat om een surfplank op en af te tuigen, en, heb je de basis van het overstag gaan en gijpen geleerd en heb je de noodzakelijke kennis van de wind- en weersomstandigheden. Misschien kun je al zelfstandig in de baai van het surfeiland heen en weer varen. Je kunt Windsurfen!

Het clubgebouw van de WSCA staat op het surfeiland, een unieke locatie bij de watertoren in Aalsmeer. Het clubhuis ligt direct aan een comfortabel zandstrand! De beschutting van de baai zorgt ervoor dat lessen op een veilige en overzichtelijke manier kunnen plaatsvinden. De lessen hoeven door de gunstige ligging van de baai bijna nooit afgelast te worden vanwege de weersomstandigheden. Wij beschikken over een dames- en herenkleedkamer met warme douches.

De WSCA heeft moderne surfplanken, zeilen en surfpakken. Het gebruik hiervan is inbegrepen in het lesgeld. De lessen worden gegeven door enthousiaste leden van de WSCA die intern en extern zijn opgeleid tot instructeur. Tijdens de lessen is voor de veiligheid altijd een motorboot aanwezig voor onvoorziene omstandigheden.

De kosten hebben we dit jaar wederom laag weten te houden en bedragen €99,00 per persoon voor 3 lessen.

Ben je ouder dan 12? Heb je een zwemdiploma? Ben je in goede lichamelijke conditie?Dan kun je je inschrijven voor Windsurfles bij de WSCA!

Nadat je de lessen hebt afgerond, kun je lid worden van de Box4all. De Box4all is een surfset die je samen met anderen deelt en waarmee je zonder eigen spullen toch zelf kunt surfen! De Box4all is gekoppeld aan een lidmaatschap van de WSCA.

Meer informatie vind je hier.

Via het tabje `WSCA Beginners lessen` links op deze pagina kunt u direct de lesdagen reserveren en online betalen via Ideal.

Niveau 1 – Next Step Windsurftraining (CWO1)2023-02-04T17:40:09+02:00

Als je de 3-daagse beginnerscursus hebt gevolgd of als je zelf de basis van het windsurfen onder de knie hebt gekregen en je bent 16 jaar of ouder, in goede lichamelijke conditie en in het bezit van een zwemdiploma, dan is deze Next-Step training iets voor jou!

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke woensdagavond van 17 mei tot en met 30 augustus of elke donderdagavond van 11 mei tot en met 31 augustus trainen. De vaste trainers dit jaar zijn Dave en Menno voor de woensdagavond en  Paul en Stefan voor de donderdagavond. Er zal nog een korte zomerstop zijn, de data hiervan zullen worden aangegeven door de trainers. De trainers zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot ca. 22:00 uur.

Je krijgt les op je eigen niveau en we leren je stap voor stap verder te komen. Kun je al wat meer dan de andere deelnemers? Dan krijg je andere oefeningen of er worden hogere eisen gesteld aan de uitvoering van de technieken. Iedereen leert er zo heel veel surfvaardigheden bij!

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier:http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Als tijdens de training blijkt dat je niveau hoger is dan CWO1, dan kan je in overleg met de trainers (en als er nog plaats beschikbaar is!) overstappen naar een vervolgtraining met een hoger niveau. Dit is dan op een andere avond dan de maandagavond!

Aan het eind van het seizoen is er de mogelijkheid om je CWO1 diploma te halen. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO1 examen afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 225.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Let op!

  • De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze training is 16 jaar.
  • Indien je deelneemt met eigen materiaal, dan is een board met een opklapbaar zwaard verplicht (geen opblaasboard!). Laat vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is voor de training.
  • Als je vorig jaar ook deze training hebt gevolgd, schrijf je dan in voor de CWO2 training. Het is in principe niet de bedoeling dat je twee seizoenen achter elkaar dezelfde training volgt. Zo geven we degenen die vorig jaar op een lager niveau getraind hebben, de mogelijkheid om door te schuiven. Mocht je toch heel graag nog een keer dezelfde training willen volgen, stuur dan even een mailtje naar surflessen@wsca.nl met een motivatie waarom je opnieuw de CWO1 training wilt volgen. We zetten je dan op de reservelijst en laten je uiterlijk een week van tevoren weten of er een plekje voor je vrij is.

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht, stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het lesprogramma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via ideal.

Niveau 2 – FollowUp windsurftraining (CWO2)2023-02-04T19:37:18+02:00

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke dinsdagavond van dinsdag 2 mei tot en met 29 augustus trainen. De vaste trainers dit jaar zijn Peter en Arthur. Er is geen training op 11 en 25 juli en op 8 augustus in verband met vakantie. De trainers zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot ca. 22:00 uur.

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Doelgroep: Als je de basis van het windsurfen goed beheerst en je hebt eerder de Next Step training gedaan, dan is de FollowUp training wat voor jou!

Onze trainers leren je om zelfstandig te kunnen windsurfen zodat je ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze.

Aan het eind van het seizoen is er de mogelijkheid om je CWO2 diploma te halen. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO2 examen afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 225.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Let op!

  • De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze training is 16 jaar.
  • Indien je deelneemt met eigen materiaal, dan is een board met een opklapbaar zwaard verplicht (geen opblaasboard!). Laat vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is voor de training.
  • Als je vorig jaar ook deze training hebt gevolgd, schrijf je dan in voor de CWO3 training. Het is in principe niet de bedoeling dat je twee seizoenen achter elkaar dezelfde training volgt. Zo geven we degenen die vorig jaar op een lager niveau getraind hebben, de mogelijkheid om door te schuiven. Mocht je toch heel graag nog een keer dezelfde training willen volgen, stuur dan even een mailtje naar surflessen@wsca.nl met een motivatie waarom je opnieuw de CWO2 training wilt volgen. We zetten je dan op de reservelijst en laten je uiterlijk een week van tevoren weten of er een plekje voor je vrij is.

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht, stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het lesprogramma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via ideal.

Boek hier je surfles