Lessen / training

Home/Lessen / training
Lessen / training2021-05-07T09:00:08+02:00

De doelstelling van de WSCA is om jong en oud enthousiast te maken voor de mooie windsurfsport

Hiervoor organiseert de WSCA al jaren met veel succes windsurflessen voor beginners en gevorderden. Met een team van ervaren instructeurs is er een leerzaam en uitdagend lesprogramma opgezet voor jong, oud, beginner of gevorderde.

Starters

Onze beginnerslessen richten zich voornamelijk op het hoogseizoen van de watersport (1 mei tot 1 oktober). Op de zaterdagen en zondagen tussen 10 uur en 14 uur wordt je door onze ervaren instructeurs begeleid met de beginselen van de windsurfsport.

Gevorderden

Doordeweeks hebben we voor verschillende niveaus de gevorderde trainingen. In deze trainingen ga je met een groep van rond de 10 man en vrouw het water op en wordt je getraind op je persoonlijke doelstellingen.

Bekijk ons gevarieerde aanbod ↓

Surfles voor Starters2022-02-15T22:04:13+02:00

De WSCA organiseert al jaren met veel succes windsurflessen voor starters. De doelstelling van deze lessen is om jong en oud kennis te laten maken met de mooie windsurfsport.

De lessen worden op 3 zaterdagen of zondagen gegeven en zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Na deze 3 lessen ben je in staat om een surfplank op en af te tuigen, en, heb je de basis van het overstag gaan en gijpen geleerd en heb je de noodzakelijke kennis van de wind- en weersomstandigheden. Misschien kun je al zelfstandig in de baai van het surfeiland heen en weer varen. Je kunt Windsurfen!

Het clubgebouw van de WSCA staat op het surfeiland, een unieke locatie bij de watertoren in Aalsmeer. Het clubhuis ligt direct aan een comfortabel zandstrand! De beschutting van de baai zorgt ervoor dat lessen op een veilige en overzichtelijke manier kunnen plaatsvinden. De lessen hoeven door de gunstige ligging van de baai bijna nooit afgelast te worden vanwege de weersomstandigheden. Wij beschikken over een dames- en herenkleedkamer met warme douches.

De WSCA heeft moderne surfplanken, zeilen en surfpakken. Het gebruik hiervan is inbegrepen in het lesgeld. De lessen worden gegeven door enthousiaste leden van de WSCA die intern en extern zijn opgeleid tot instructeur. Tijdens de lessen is voor de veiligheid altijd een motorboot aanwezig voor onvoorziene omstandigheden.

De kosten hebben we dit jaar wederom laag weten te houden en bedragen €99,00 per persoon voor 3 lessen.

Ben je ouder dan 12? Heb je een zwemdiploma? Ben je in goede lichamelijke conditie?Dan kun je je inschrijven voor Windsurfles bij de WSCA!

Nadat je de lessen hebt afgerond, kun je lid worden van de Box4all. De Box4all is een surfset die je samen met anderen deelt en waarmee je zonder eigen spullen toch zelf kunt surfen! De Box4all is gekoppeld aan een lidmaatschap van de WSCA.

Meer informatie vind je hier.

Via het tabje `WSCA Beginners lessen` links op deze pagina kunt u direct de lesdagen reserveren en online betalen via Ideal.

Niveau 1 – Next Step Windsurftraining (CWO1)2022-04-12T22:09:46+02:00

Als je de 3-daagse beginnerscursus hebt gevolgd of als je zelf de basis van het windsurfen onder de knie hebt gekregen en je bent ouder dan 12 jaar, in goede lichamelijke conditie en in het bezit van een zwemdiploma, dan is deze Next- Step training iets voor jou!

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke maandagavond van maandag 16 mei tot en met 29 augustus of elke donderdagavond van donderdag 19 mei tot en met 1 september  trainen. Zij zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot 22:00 uur.

Je krijgt les op je eigen niveau en we leren je stap voor stap verder te komen. Kun je al wat meer dan de andere deelnemers? Dan krijg je andere oefeningen of er worden hogere eisen gesteld aan de uitvoering van de technieken. Iedereen leert er zo heel veel surfvaardigheden bij!

Iedereen krijgt les om aan het eind in aanmerking te komen voor het CWO 1 diploma. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO1 examen, voor degenen die dat willen, afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn (exclusief CWO examen):

  • Met WSCA materiaal € 200.= per jaar.
  • Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Als tijdens de training blijkt dat je niveau hoger is dan CWO1, dan kan je in overleg met de trainers overstappen naar een vervolgtraining met een hoger niveau.  Dit is dan op een andere avond dan de maandagavond of donderdagavond!

Let op!

  • Als je vorig jaar een cursus op hetzelfde niveau training hebt gevolgd, dan mag je je inschrijven maar je komt op de reservelijst
  • Indien je deelneemt met eigen materiaal, dan is een board met zwaard verplicht.
  • Als je op eigen materiaal wilt varen, laat dan vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is om mee te varen

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kun je hier aanmelden: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Ben je enthousiast geworden na de beginnerscursus en wil je graag beter leren windsurfen, meld je dan vooral aan!

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het lesprogramma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via ideal. De Next-Step training is uitsluitend bestemd voor leden. Ben je lid bij een andere club, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Niveau 2 – FollowUp windsurftraining (CWO2)2022-04-12T22:05:56+02:00

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke dinsdagavond van dinsdag 26 april tot en met 30 augustus trainen, met uitzondering van 26 Juli, 2 augustus en 9 augustus, dan zal er geen trainging zijn ivm vakantie. Zij zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot 22:00 uur.

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Doelgroep: Als je de basis van het windsurfen goed beheerst en je hebt eerder de Next Step training gedaan, dan is de FollowUp training wat voor jou.

Onze trainers leren je om zelfstandig te kunnen windsurfen zodat je ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze.

Iedereen krijgt les om aan het eind in aanmerking te komen voor het CWO 2 diploma. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO2 examen afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn:

  • Met WSCA materiaal € 200.= per jaar.
  • Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Let op!

  • Als je vorig jaar een cursus op hetzelfde niveau training hebt gevolgd, dan mag je je inschrijven maar je komt op de reservelijst
  • Indien deelname met eigen materiaal, dan is een board met zwaard verplicht.
  • Als je op eigen materiaal wilt varen, laat dan vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is om mee te varen

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl. We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

Niveau 3 en 4 – training voor gevorderden2022-04-24T21:13:07+02:00

Je bent al enige tijd aan het surfen en je hebt de technieken al aardig onder de knie. Ook heb je eerder de lessen bij onze club (of Zeilschool Aalsmeer) gevolgd en wellicht al enkele surf diploma’s op zak. Je bent in het bezit van een eigen windsurfset en lid van de WSCA. Je wil graag verder en beter worden, harder kunnen varen en op snelheid je manoevres kunnen maken. Wij hebben goed nieuws voor jou!

15 trainingen
Train mee met gelijkgestemden, die hetzelfde willen als jou. Onder begeleiding van ervaren trainers kan je vaaruren maken en je ervaring met windsurfen vergroten. Dit tegen een gereduceerd tarief. De trainingen zijn voornamelijk praktisch en zullen aangevuld worden met theorie.
De trainingen vinden plaats op zaterdag of zondag. Zie hiervoor onderstaand schema. Gekozen is voor het middagdeel omdat er meer kans op wind is. Om 14:00 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot 18:00 uur.
De trainingen vinden plaats op de Westeinderplassen. Als gevorderde weet je precies wat je nodig hebt voor je persoonlijke uitrusting, gebaseerd op de weersomstandigheden en omgeving.

Let op! Deelname aan de training is voor eigen risico. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen voor schade of blessures die gedurende de training ontstaan.

Wil je graag mee trainen en je bent niet in het bezit van eigen mateteriaal, Zeilschool Aalsmeer bied eventueel de mogelijkheid voor het huren van een windusrfset.

Een opsomming van hetgeen waar je mee te maken krijgt:
– varen op niveau van gevorderden
– beter willen windsurfen
– oefenen op planeren, halve-windse en voor-de-windse koersen
– oefenen met voetbanden en trapeze
– doorgeplaneerde gijp en naadloze overstag
– koers kunnen varen, upwind en downwind
– theoretische aanvulling (leren wat je nog niet weet)
– vaarregels en gebruiken
– tricks & fun

Data
01. Zaterdag 16 april
02. Zondag 24 april
03. Zaterdag 30 april
04. Zondag 8 mei
05. Zondag 22 mei
06. Zaterdag 4 juni
07. Zondag 12 juni
08. Zaterdag 18 juni
09. Zaterdag 2 juli
10. Zondag 10 juli
11. Zaterdag 16 juli
12. Zondag 24 juli
13. Zaterdag 30 juli
14. Zondag 7 augustus
15. Zaterdag 13 augustus
16. Zondag 21 augustus
17. Zaterdag 27 augustus
18. Zondag 4 september

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl. We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

Boek hier je surfles