Lessen / training

Lessen / training2023-03-25T16:49:56+02:00

De doelstelling van de WSCA is om jong en oud enthousiast te maken voor de mooie windsurfsport

Hiervoor organiseert de WSCA al jaren met veel succes windsurflessen voor beginners en gevorderden. Met een team van ervaren instructeurs is er een leerzaam en uitdagend lesprogramma opgezet voor jong, oud, beginner of gevorderde.

Starters

Onze beginnerslessen richten zich voornamelijk op het hoogseizoen van de watersport (1 mei tot 1 oktober). Op de zaterdagen en zondagen tussen 10 uur en 14 uur wordt je door onze ervaren instructeurs begeleid met de beginselen van de windsurfsport.

Gevorderden

Doordeweeks hebben we voor verschillende niveaus de gevorderde trainingen. In deze trainingen ga je met een groep van rond de 10 man en vrouw het water op en wordt je getraind op je persoonlijke doelstellingen.

Bekijk ons gevarieerde aanbod ↓

Surfles voor Starters2023-02-12T22:15:38+02:00

De WSCA organiseert al jaren met veel succes windsurflessen voor starters. Het doel van deze lessen is om jong en oud kennis te laten maken met de mooie windsurfsport.

De lessen worden op 3 achtereenvolgende zaterdagen of zondagen gegeven en zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Na deze 3 lessen ben je in staat om een surfplank op en af te tuigen,  heb je de basis van het overstag gaan en gijpen geleerd en heb je de noodzakelijke kennis van de wind- en weersomstandigheden. Misschien kun je al zelfstandig in de baai van het surfeiland heen en weer varen. Je kunt windsurfen!

Het clubgebouw van de WSCA staat op het surfeiland, een unieke locatie bij de watertoren in Aalsmeer. Het clubhuis ligt direct aan een comfortabel zandstrand! De beschutting van de baai zorgt ervoor dat lessen op een veilige en overzichtelijke manier kunnen plaatsvinden. De lessen hoeven door de gunstige ligging van de baai bijna nooit afgelast te worden vanwege de weersomstandigheden. Wij beschikken over een dames- en herenkleedkamer met warme douches.

De WSCA heeft moderne surfplanken, zeilen en surfpakken. Het gebruik hiervan is inbegrepen in het lesgeld. De lessen worden gegeven door enthousiaste leden van de WSCA die intern en (deels) extern zijn opgeleid tot instructeur. Tijdens de lessen is voor de veiligheid altijd een motorboot aanwezig voor onvoorziene omstandigheden.

De kosten hebben we dit jaar wederom laag weten te houden en bedragen €109,00 per persoon voor 3 lessen.

Ben je ouder dan 12? Heb je een zwemdiploma? Ben je in goede lichamelijke conditie?Dan kun je je inschrijven voor windsurfles bij de WSCA!

Nadat je de lessen hebt afgerond, kun je lid worden van de Box4all. De Box4all is een surfset die je samen met anderen deelt en waarmee je zonder eigen spullen toch zelf kunt surfen! De Box4all is gekoppeld aan een lidmaatschap van de WSCA.

Meer informatie vind je hier.

Via het tabje `WSCA Beginners lessen` links op deze pagina kun je direct de lesdagen reserveren en online betalen via Ideal.

Niveau 1 – Next Step Windsurftraining (CWO Windsurfen Basis)2024-02-10T12:45:14+02:00

Als je de 3-daagse beginnerscursus hebt gevolgd of als je zelf de basis van het windsurfen onder de knie hebt gekregen en je bent 16 jaar of ouder, in goede lichamelijke conditie en in het bezit van een zwemdiploma, dan is deze Next-Step training iets voor jou!

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke maandag avond van 13 mei tot en met 26 augustus of elke donderdagavond vanaf 16 mei tot en met 29 augustus trainen. De vaste trainers dit jaar zijn Dave en Menno voor de maandagavond en  Paul, Stefan, Marcel en Hanno voor de donderdagavond. Er zal nog een korte zomerstop zijn, de data hiervan zullen worden aangegeven door de trainers. De trainers zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot ca. 22:00 uur.

Je krijgt les op je eigen niveau en we leren je stap voor stap verder te komen. Kun je al wat meer dan de andere deelnemers? Dan krijg je andere oefeningen of er worden hogere eisen gesteld aan de uitvoering van de technieken. Iedereen leert er zo heel veel surfvaardigheden bij!

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier:http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Als tijdens de training blijkt dat je niveau hoger is dan het CWO Basis niveau, dan kan je in overleg met de trainers (en als er nog plaats beschikbaar is!) overstappen naar een vervolgtraining met een hoger niveau. Dit is dan op een andere avond dan de maandagavond of donderdagavond!

Aan het eind van het seizoen is er de mogelijkheid om je CWO Windsurfen Basis diploma te halen. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO Windsurfen Basis examen afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 225.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Let op!

  • De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze training is 16 jaar.
  • Indien je deelneemt met eigen materiaal, dan is een board met een opklapbaar zwaard verplicht (geen opblaasboard!). Laat vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is voor de training.
  • Als je vorig jaar ook deze training hebt gevolgd, schrijf je dan in voor de FollowUp training (CWO Windsurfen Ervaren). Het is in principe niet de bedoeling dat je twee seizoenen achter elkaar dezelfde training volgt. Zo geven we degenen die vorig jaar op een lager niveau getraind hebben, de mogelijkheid om door te schuiven. Mocht je toch heel graag nog een keer dezelfde training willen volgen, stuur dan even een mailtje naar surflessen@wsca.nl met een motivatie waarom je opnieuw deze Next-Step training (CWO Basis) wilt volgen. We zetten je dan op de reservelijst en laten je uiterlijk een week van tevoren weten of er een plekje voor je vrij is.

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht, stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het lesprogramma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via ideal.

Niveau 2 – FollowUp Windsurftraining (CWO Windsurfen Ervaren)2024-02-10T13:27:09+02:00

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kom je elke woensdag avond van 15 mei tot en met 28 augustus trainen. De vaste trainers dit jaar zijn Lotte, Leonore, Gijs en Jeff. Er zal nog een korte zomerstop zijn, de data hiervan zullen worden aangegeven door de trainers. De trainers zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot ca. 22:00 uur.

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Doelgroep: Als je de basis van het windsurfen goed beheerst en je hebt eerder de Next Step training gedaan, dan is de FollowUp training wat voor jou!

Onze trainers leren je om zelfstandig te kunnen windsurfen zodat je ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze.

Aan het eind van het seizoen is er de mogelijkheid om je CWO Windsurfer Ervaren diploma te halen. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen. Op de laatste dag van de training wordt het CWO Windsurfer Ervaren examen afgenomen door onze CWO gekwalificeerde opleiders.

De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 225.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Let op!

  • De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze training is 16 jaar.
  • Indien je deelneemt met eigen materiaal, dan is een board met een opklapbaar zwaard verplicht (geen opblaasboard!). Laat vooraf weten op welk materiaal je wilt varen. De trainers beoordelen dan of dit materiaal geschikt is voor de training.
  • Als je vorig jaar ook deze training hebt gevolgd, schrijf je dan in voor de Go4It of Shaka training (CWO windsurfen gevorderd ). Het is in principe niet de bedoeling dat je twee seizoenen achter elkaar dezelfde training volgt. Zo geven we degenen die vorig jaar op een lager niveau getraind hebben, de mogelijkheid om door te schuiven. Mocht je toch heel graag nog een keer dezelfde training willen volgen, stuur dan even een mailtje naar surflessen@wsca.nl met een motivatie waarom je opnieuw deze FollowUp training (CWO Widnsurfen Ervaren) wilt volgen. We zetten je dan op de reservelijst en laten je uiterlijk een week van tevoren weten of er een plekje voor je vrij is.

Meld je hier aan!

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht, stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het lesprogramma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via ideal.

Niveau 3 – Go4it windsurftraining (CWO Windsurfen Gevorderd)2024-02-21T22:57:35+02:00

Je bent al enige tijd aan het surfen en je hebt de technieken al aardig onder de knie. Ook heb je eerder de lessen bij onze club (of Zeilschool Aalsmeer) gevolgd en wellicht al enkele surfdiploma’s op zak. Je bent in het bezit van een eigen windsurfset en lid van de WSCA. Je wilt graag verder en beter worden, harder kunnen varen en op snelheid je manoeuvres kunnen maken. Wij hebben goed nieuws voor jou, want je kunt dit jaar deelnemen aan onze Go-for-it training!

Train mee met gelijkgestemden, die hetzelfde willen als jou! Onder begeleiding van ervaren trainers kan je vaaruren maken en je ervaring met windsurfen vergroten. Dit tegen een gereduceerd tarief. De trainingen zijn voornamelijk praktisch en zullen aangevuld worden met theorie. De nadruk zal liggen op trainen op CWO Windsurfen gevorderd niveau, maar je kunt ook aansluiten als je op gevorderd niveau vaart, maar je vaardigheden nog verder wil verbeteren.

De trainingen zijn op dinsdag avond van 14 mei tot en met 27 augustus. De vaste trainers dit jaar zijn Stefan en Jeroen. Er zal nog een korte zomerstop zijn, de data hiervan zullen worden aangegeven door de trainers. De trainers zijn vanaf 18:00 aanwezig bij het clubhuis van WSCA. Om 18:50 moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Om 19:00 gaan we het water op. De training inclusief opruimen duurt tot ca 22:00. De minimumleeftijd om deel te nemen aan de training is 16 jaar.

De trainingen vinden plaats op de Westeinderplassen. Als gevorderde windsurfer weet je precies wat je nodig hebt voor je persoonlijke uitrusting, gebaseerd op de weersomstandigheden en omgeving. Het is voor deze training noodzakelijk dat je vaart op een board met een opklapbaar zwaard. Mocht je zelf geen geschikt board hebben, dan is het in overleg mogelijk om gebruik te maken van een board van de club. Je hebt tenminste wel je eigen zeil (incl. mast en giek). Dit moet een (modern) doorgelat zeil zijn. De leszeilen van WSCA zijn namelijk niet geschikt om op dit niveau te trainen. Als je twijfelt of je materiaal geschikt is, laat het ons even weten, dan kunnen we dat in overleg met de trainers even bespreken. Als je gebruik wilt maken van een board van de club, neem hiervoor dan even contact met ons op via surflessen@wsca.nl. Dan kijken we wat er mogelijk is.

Let op! Deelname aan de training is voor eigen risico. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen voor schade of blessures die gedurende de training ontstaan.

Een opsomming van hetgeen waar je mee te maken krijgt:
– varen op niveau van gevorderden
– beter willen windsurfen
– oefenen op planeren, halve-windse en voor-de-windse koersen
– oefenen met voetbanden en trapeze
– doorgeplaneerde gijp en naadloze overstag
– koers kunnen varen, upwind en downwind
– theoretische aanvulling (leren wat je nog niet weet)
– vaarregels en gebruiken
– tricks & fun

De kosten voor deze training bedragen €225,= (Dit is alleen een windsurfboard van de club met zwaard. Je neemt je eigen zeil (incl. mast, mastvoet en giek) mee. ).
Met volledig eigen materiaal zijn de kosten € 125,=

Zien we jou verschijnen bij Windsurfclub Aalsmeer?

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl. We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het les programma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via Ideal.

Niveau 4 – Shaka windsurftraining (CWO Windsurfen vergevorderd)2024-02-21T22:58:12+02:00

Je bent al enige tijd aan het windsurfen en je hebt de technieken al aardig onder de knie. Ook heb je eerder de lessen bij onze club (of Zeilschool Aalsmeer) gevolgd en wellicht al enkele surfdiploma’s op zak en hebt al aardig wat vaaruren gemaakt. Je bent in het bezit van een eigen windsurfset en lid van de WSCA. Je wilt graag verder en beter worden, harder kunnen varen en op snelheid je manoeuvres kunnen maken. Wij hebben goed nieuws voor jou, want je kunt dit jaar deelnemen aan onze Shaka training! De Shaka training wordt onder andere gegeven door één van onze trainers Sandy.

Train mee met gelijkgestemden, die hetzelfde willen als jou! Onder begeleiding van ervaren trainers kan je vaaruren maken en je ervaring met windsurfen vergroten. Dit tegen een gereduceerd tarief. De trainingen zijn voornamelijk praktisch en zullen aangevuld worden met theorie. De nadruk zal liggen op trainen op CWO windsurfen gevorderd niveau en vergevorderd niveau.

De trainingen vinden plaats op zondag in de middag. De eerste trainging zal starten op zondag 7 april. Gekozen is voor het middagdeel omdat er meer kans op wind is. Om 14:00 uur starten we en heb je opgetuigd en sta je klaar in je wetsuit of gewenste uitrusting én vergeet je trapeze niet 😉. De training inclusief opruimen en nabespreken duurt tot 18:00 uur.

De trainingen vinden plaats op de Westeinderplassen en we starten bij het clubhuis van de WSCA. Als gevorderde windsurfer weet je precies wat je nodig hebt voor je persoonlijke uitrusting, gebaseerd op de weersomstandigheden en omgeving. Het is voor deze training noodzakelijk dat je vaart op een board met een opklapbaar zwaard en een modern zeil. Je bepaalt zelf de maatvoering van je zeil (als je maar vooruitkomt). Als je twijfelt of je materiaal geschikt is, laat het ons weten, dan kunnen we dat in overleg met de trainer(s) bespreken.

Let op! Deelname aan de training is voor eigen risico. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen voor schade of blessures die gedurende de training ontstaan.

Wil je graag meetrainen en je bent niet in het bezit van eigen materiaal, dan biedt Zeilschool Aalsmeer eventueel de mogelijkheid voor het huren van een windsurfset.

Een opsomming van hetgeen waar je mee te maken krijgt:
– varen op niveau van gevorderden
– beter willen windsurfen
– oefenen op planeren
– oefenen met voetbanden en trapeze
– doorgeplaneerde gijp en naadloze overstag
– koers kunnen varen en alle mogelijke koersen (upwind en downwind)
– theoretische aanvulling (leren wat je nog niet weet – find it out!)
– vaarregels en gebruiken
– tricks & fun

De kosten voor deze training bedragen €225,= (Dit is alleen een windsurfboard van de club met zwaard. Je neemt je eigen zeil (incl. mast, mastvoet en giek) mee. ).
Met volledig eigen materiaal zijn de kosten € 125,=

Zien we jou verschijnen bij Windsurfclub Aalsmeer?

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht, stuur gerust een mailbericht naar surflessen@wsca.nl. We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De WSCA vindt het belangrijk dat iedereen bij ons veilig kan sporten. Daarom hanteren we bij onze lessen en traningen de gedragregels van het NOC-NSF