Lessen / training

Home/Lessen / training
Lessen / training2020-10-11T23:51:48+02:00

De doelstelling van de WSCA is om jong en oud enthousiast te maken voor de mooie windsurfsport

Hiervoor organiseert de WSCA al jaren met veel succes windsurflessen voor beginners en gevorderden. Met een team van ervaren instructeurs is er een leerzaam en uitdagend lesprogramma opgezet voor jong, oud, beginner of gevorderde.

Starters

Onze beginnerslessen richten zich voornamelijk op het hoogseizoen van de watersport (1 mei tot 1 oktober). Op de zaterdagen en zondagen tussen 10 uur en 14 uur wordt je door onze ervaren instructeurs begeleid met de beginselen van de windsurfsport.

Gevorderden

Doordeweeks hebben we voor verschillende niveaus de gevorderde trainingen. In deze trainingen ga je met een groep van rond de 10 man en vrouw het water op en wordt je getraind op je persoonlijke doelstellingen.

Bekijk ons gevarieerde aanbod ↓

Surfles voor Starters2020-09-27T11:43:31+02:00

De WSCA organiseert al jaren met veel succes windsurflessen. De doelstelling van deze lessen is om jong en oud kennis te maken met de mooie windsurfsport. De lessen worden op 3 zaterdagen of zondagen gegeven en zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Na deze 3 lessen ben je in staat om een surfplank op en af te tuigen, heb je de noodzakelijke kennis van de wind- en weersomstandigheden. Ook leer je de basis van het overstag gaan of gijpen. Je kunt Windsurfen!

Het nieuwe clubgebouw van de WSCA staat op het surfeiland, een unieke locatie bij de watertoren in Aalsmeer.. Het clubhuis ligt direct aan een comfortabel zandstrand! De beschutting van de baai zorgt ervoor dat lessen op een veilige en overzichtelijke manier kunnen plaatsvinden. De lessen worden door de gunstige ligging van de baai bijna nooit afgelast te worden door de weersomstandigheden. Wij beschikken over een dames- en herenkleedkamer met warme douches.

De WSCA heeft moderne surfplanken, zeilen en surfpakken. Het gebruik hiervan is inbegrepen in het lesgeld. De lessen worden gegeven door enthousiaste leden van de WSCA die intern en extern zijn opgeleid tot instructeur. Tijdens de lessen is voor de veiligheid altijd een motorboot aanwezig voor onvoorziene omstandigheden.

De kosten hebben we dit jaar wederom laag weten te houden en bedragen €99,00 per persoon voor 3 lessen.
Ben je ouder dan 12? Heb je een zwemdiploma? Ben je in goede lichamelijke conditie?
Dan mag je je inschrijven voor Windsurfles bij de WSCA!

Nadat je de lessen hebt afgerond kun je lid worden van de Box4all. De Box4all is een surfset die je samen met anderen deelt. De Box4all is gekoppeld aan een lidmaatschap van de WSCA.

Meer informatie vind je hier.

Via het tabje `WSCA Beginners lessen` links op deze pagina kunt u direct de lesdagen reserveren en online betalen via Ideal.

Niveau 1 – Next Step Windsurftraining (CWO1)2020-12-13T15:38:29+02:00

Als je de 3-daagse beginnerscursus hebt gevolgd of als je zelf de basis van het windsurfen onder de knie hebt gekregen, je bent ouder dan 12 jaar en in het bezit van een zwemdiploma, dan is deze Next Step Training iets voor jou.

De Next Step training is alleen voor leden van de WSCA. Lid worden doe je hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Heb je vorig seizoen de beginnerscursus gevolgd, dan heb je recht op 2 gratis trainingen om te zien of deze training iets voor jou is. Hiervoor hoef je nog niet lid te zijn van de WSCA. Het gratis meetrainen plannen we altijd in overleg met de trainers in verband met het beschikbare materiaal. Vol is vol.

Onder begeleiding van onze ervaren vrijwillige trainers kom je elke donderdagavond van 14 mei tot en met 27 augustus of maandagavond van 11 mei tot en met 24 augustus trainen. Zij zijn vanaf 18.00 uur aanwezig in onze gezellige kantine. Om 18.50 uur moet je opgetuigd en in je wetsuit klaar staan. Dan worden de trainingsdoelen en oefeningen van die dag uitgelegd. Het doel is om 19.00 uur het water op te gaan.
Let op: Er is dus een Next Step op donderdag en een Next Step op maandag. Dit zijn verschillende groepen.

Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau en we leren je stap voor stap verder te komen. Kun je al wat meer dan de andere deelnemers? Dan krijg je andere oefeningen of er worden hogere eisen gesteld aan de uitvoering van de technieken. Iedereen leert er heel veel surfvaardigheden bij.
Als blijkt tijdens de training dat je niveau hoger is dan CWO1, dan kunnen de trainers bepalen dat je wordt overgeplaatst naar een vervolg training met een hoger niveau. Dit is dan op een andere avond dan de donderdagavond.

Je zit dus echt op windsurfen!
Er zijn 15 trainingsavonden per jaar (je betaald voor 10 avonden). Natuurlijk verwachten we van jou om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Een training gaat namelijk altijd door. Als het weer te slecht is om te surfen is er aandacht voor de theorie, of kennis van de weersomstandigheden.

Je kunt meedoen met jouw eigen surfspullen. Een board met zwaard is verplicht. De instructeurs kijken graag even of je eigen surfspullen ook geschikt zijn voor de training.
Indien je geen eigen spullen hebt, kun je ons trainingsmateriaal gebruiken. We hebben een Surfplank met een 3m2 een 4m2 of een 5m2 tuigage beschikbaar. Een wetsuit, schoentjes en eventueel een trapeze moet je zelf aanschaffen.

De kosten voor deze trainingen zijn:

– Met WSCA materiaal € 200.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

De minimum leeftijd is 12 jaar. Uitzonderingen zijn mogelijk. Hiervoor zullen we je vragen om te komen voorsurfen zodat we kunnen beoordelen of je aan het gevraagde niveau voldoet.

Meld je hier aan in de – Next Step Webshop

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het les programma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De Next-Step training is uitsluitend bestemd voor leden van de WSCA. Dus als je nog geen lid bent, moet je je ook als lid inschrijven. Als je de beginners cursus hebt gvolgd, dan heb je recht op 2 gratis trainingen. Wil je na deze 2 gratis trainingen verder, dan gelden de bovenstaande voorwaarden.

Niveau 2 – FollowUp windsurftraining (CWO2)2020-09-27T11:47:54+02:00

Doelgroep: Als je de basis van het windsurfen goed beheerst en je hebt eerder de Next Step training gedaan, dan is de FollowUp training wat voor jou.

Onder de deskundige leiding van onze vrijwillige trainers, kom je elke woensdagavond van 13 mei tot en met 26 augustus trainen van 18.50 tot 21.30 uur.

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Onze trainers leren je om zelfstandig te kunnen windsurfen zodat je ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze.

Iedereen krijgt les om aan het eind in aanmerking te komen voor het CWO 2 diploma. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen.

De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 200.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Indien deelname met eigen materiaal, dan is een board met zwaard verplicht.

Meld je hier aan

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het les programma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via Ideal. De FollowUp is uitsluitend bestemd voor leden. Ben je lid bij een andere club, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden

Niveau 3 – Go4it windsurftraining (CWO3)2020-09-27T11:49:38+02:00

Doelgroep: Als je de basis van het windsurfen goed beheerst en je wilt meer leren, dan is de Go4it training wat voor jou.

Onder de deskundige leiding van onze vrijwillge trainers, kom je elke dinsdagavond van 12 mei tot en met 25 augustus trainen van 18.50 tot 21.30 uur.

Deze training is alleen voor leden van de WSCA. Ben je nog niet lid, dan kan dat hier: http://wsca.nl/clubinformatie/lidmaatschap

Onze trainers bereiden je voor op het surfen van surfwedstrijden met techniek- en tactiek training, maar ook op planeren in de voetbanden en trapeze, waterstarten, gijpen en misschien wel je eerste jumps. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de wind.
Iedereen krijgt les om aan het eind in aanmerking te komen voor het CWO 3 diploma. Dit is overigens niet een verplichting. Het doel is beter leren windsurfen om nog meer plezier te krijgen tijdens het surfen.
De kosten voor deze trainingen zijn:
– Met WSCA materiaal € 200.= per jaar.
– Met eigen materiaal zijn de kosten € 125,= per jaar

Indien deelname met eigen materiaal, dan is een board met zwaard verplicht.
Meld je hier aan

Mocht het zo zijn dat de training is uitverkocht. Stuur dan een mail naar surflessen@wsca.nl.
We kunnen dan bekijken wat we kunnen organiseren en je staat dan in ieder geval op de wachtlijst.

De algemene voorwaarden van het les programma gelden ook voor de trainingen en deze accepteer je als je reserveert. De betalingen worden gedaan via Ideal. De Wedstrijdtraining is uitsluitend bestemd voor leden. Ben je lid bij een andere club, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden