Grote Prijs van Aalsmeer met een nieuw record aan deelnemers, 96!

De weergoden waren ons zeer goed gestemd op deze eerste zondag van oktober, zon wind en ruim 20 graden. We hadden dan ook een schitterende race op de Westeinder.

Zoals elk jaar werd er fanatiek gestreden tijdens de long durance wedstrijd van minimaal tweeënhalf uur surfen/foilen/wingen. In verschillende klassen werd er gestreden om de prijzen, rondje na rondje waarbij opgekruist moest worden naar de Leimuiden boei en dan via Kudelstaart weer terug naar de boei bij het surf eiland.

De winnaars van de GPA2023 zijn:

Max Baaijen won met 7 rondjes de Grote Prijs van Aalsmeer; een slalom clinic aangeboden door Tenerife Windsurf Solutions, een schitterend boeket van Melle Jongkind en een envelop met een bijdrage in de reiskosten. We hebben Max gevraagd een update te geven na zijn trip naar El Medano.

Max Baaijen, winnaar GPA2023

Fianne Van Den Brule vloog als snelste dame op haar IQ foil over de Westeinder. Ze won een schitterend boeket van Melle Jongkind en ook een bijdrage als ondersteuning voor haar wedstrijd ambities in de olympische klasse.

De 10 jarige Marijn Schouten stond zijn mannetje door als jongste deelnemer mee te vliegen op zijn foil op de grote baan, fantastische prestatie!

Specifiek voor surfers zonder wedstrijdervaring hebben we de Rookie klasse. Voor de rookies is er een ingekorte baan, maar zeker nog met voldoende uitdaging. De twaalf jarige Neill Chardet, was de snelste Rookie.

Het was een fantastische race, en we kijken uit om de volgende GPA weer te organiseren op zondag 6 oktober 2024.