Op zondag 3 oktober gingen 73 windsurfers uit binnen- en buitenland met elkaar de strijd aan om de de Grote Prijs van Aalsmeer. In deze endurance race hebben de windsurfers, windsurf foils en wing foils twee uur ronden gevaren over de complete Westeinderplassen. Na een hevige strijd is Peter Dannenburg als overall winnaar gefinished.

Door het gebrek aan wind moesten we de start helaas twee keer doorschuiven, maar met een echte Defi start waarbij een speedboot de startlijn opent begon een spannende race. Wie zou er winnen, de foils die al bij weinig wind over het water kunnen vliegen of toch een traditionele windsurfer?

De traditionele race windsurf planken namen de leiding omdat de wind in het begin onvoldoende was om over het water te vliegen. Maar toen de wind toenam vlogen de foils in de achtervolging. Uiteindelijk konden ze de achterstand net niet meer goedmaken en won Peter Dannenburg de Grote Prijs van Aalsmeer 2021 op zijn raceboard. Hij won daarmee de Tenerife Windsurf Solution aangeboden PRO SLALOM & IQFOIL TRAINING. Dus Peter kan van de zon en zee gaan genieten in de top surf spot van Tenerife in El Medano.

Yva Spekman was de snelste dame op haar raceboard. Ze won daarmee een Wingfoil clinic bij Zeilschool Aalsmeer. Binnenkort kan zij dus ook vliegen over de Westeinderplas. De 14 jarige Skip Brull was de snelste in de nieuwe Olympische IQ Foil Klasse. Daarmee won hij als Young talent ook de TWS PRO SLALOM & IQFOIL TRAINING. Fianne Van Den Brule was de snelste dame op de nieuwe Olympische IQ Foil klasse en won een mooi surfpak van Soöruz. Kristian Sauer was de snelste wing foiler. De wing foilers deden voor het eerste mee dankzij de enthousiaste inzet van Sipke Meijer.

De WindSurf Club Aalsmeer organiseert de Grote Prijs van Aalsmeer al sinds 1993. Na een jaar corona pauze in 2020 was de wedstrijd dit jaar wederom succesvol mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en trouwe sponsors. Traditiegetrouw vindt de Grote Prijs plaats op de 1e zondag van oktober. De volgende editie vindt plaats op zondag 2 oktober 2022.

start GPA film