Ondanks de regen en de kou toch weer een zeer geslaagde Grote Prijs van Aalsmeer.

Op zondag 6 oktober hebben 80 windsurfers de kou en de vlagerige wind getrotseerd en over de Westeinder geraced. Een lange afstand windsurfwedstrijd waarbij per klasse gestreden werd wie het snelste de 3 rondjes over de Westeinderplas kon surfen.

De foils namen gelijk de leiding, ze vlogen over het water! Ze kruisden razendsnel op naar de bovenwindse boei die bij de hoek van de Zeilschool Aalsmeer lag. Vanaf daar vlogen ze ruime wind richting boei bij Leimuiden. Hier stonden flinke golven en de wind was een uitdaging door de hele harde windvlagen. Verschillende foilers en windsurfers die met grote zeilen voeren werden een paar keer door het zeil over hun plank het water in gelanceerd.

De snelste was Huig-Jan Tak die super snel drie rondes over de Westeinder vloog op zijn foil. Hij won een schitterende hoofdprijs; het trainen van zijn downwind slalom skills bij TWS in Tenerife.

De snelste dame was Fabienne Hoogendam die ook op een foil drie rondes over de Westeinder gevolgen heeft. In de zomer kan ze in een nieuwe shorty van Sooruz over het water scheren.

Anne Steenbrink en Marga Stalman waren de snelste windsurfers op een Racebord respectievelijk Windsurfer LT / Kona klasse.

Bredan Lorho was het snelste bij de jeugd op zijn Bic Techno.

Matthijs van Wijngaarden en Paul Meester waren de snelste op hun RSX/Raceboard 9.5 en Windsurfer LT / Kona One klasse

Daarna heel gezellig de prijsuitreiking en tombola in het volgepakte clubhuis van de Windsurf Surf Club Aalsmeer.

Er staan nog meer foto’s en filmpjes op de facebook pagina https://www.facebook.com/gpaalsmeer/

Ok volgend jaar zal de Grote Prijs van Aalsmeer weer georganiseerd worden op de eerste zondag van oktober (4 oktober 2020). Zet de datum vast in je agenda en kom meeracen. Voor meer informatie kijk op www.wsca.nl/wedstrijden/gpa/

De GPA is ook in 2019 weer mogelijk gemaakt door onze sponsoren, met als hoofdsponsor Korton, Lets go beyond.