Nu de bouw van het Waterfront in volle gang is kwamen wij als fanatieke windsurfers al snel tot de conclusie dat we het water niet meer in konden. Een vrij essentiële voorwaarde voor het uitoefenen van onze sport.

De poging om bijvoorbeeld het hek open te zetten bij het strand in de weekenden strandde al snel. Het hele terrein wordt gezien als bouwplaats en is daarom verboden voor onbevoegden.

In overleg met de gemeente en de bouwer hebben we afspraken kunnen maken over de steiger, gelegen aan de kant van de waterski vereniging. Met wat aanpassingen zou deze plek het meest geschikt zijn om het water te betreden. Om de steiger geschikt te maken om er met je surfspullen overheen te kunnen lopen moeten de opstaande palen worden verwijderd. Deze palen zorgden er namelijk voor dat de steiger moeilijk toegankelijk was met grote surf zeilen.

Deze actie is door Floris van der Zwaard, Erwin Coster en Ronald van der Poel vakkundig uitgevoerd. Gewapend met twee grote kettingzagen hebben zij in mum van tijd de steiger paal-vrij gemaakt zodat we makkelijk de steiger kunnen betreden.

De finishing touch door Koninklijke De Vries Scheepsbouw

Nu de steiger geschikt is gemaakt om er met je surfspullen overheen te lopen, is er hard nagedacht over hoe je nu makkelijk het water in kan komen. De steiger is namelijk nogal hoog, en surfspullen zijn vaak te kwetsbaar om vanaf een steiger te starten. Vanuit het netwerk van Rogier Hassink is er een aanbod gekomen van Roderick de Vries, van de Vries scheepsbouw in Aalsmeer. Zij hadden nog een groot vlot liggen dat ze hebben geschonken aan de WSCA. Met hulp van Maarten Oelering van de WZW is het vlot opgehaald en gister geplaatst. Het vlot is vastgemaakt aan de steiger en de paal van de waterski vereniging (bedankt Gaby Copini 👍🏼)

Het resultaat is een prima opstapplek zodat wij ook tijdens de bouw van het Waterfront kunnen genieten van onze sport.

Namens het bestuur van de WSCA willen we iedereen enorm bedanken voor jullie inzet.

Tot op het water 🤙🏽